woensdag 26 november 2014

Warm Chocolade taartje

Gisteren een leuke cursus "Grand Dessert " maken gedaan met 13 gezellige dames.
Leuk om te zien hoe iedereen enthousiast roert, spuit en bakt om aan het eind van de cursus met een doos vol lekkers naar huis gaat.




Chocoladetaartje:
150    gr witte basterdsuiker
108    gr zelfrijzendbakmeel
100    gr chocolade
100    gr roomboter
100    gr walnoten
30      gr cacaopoeder
1        dl notenolie
1        dl koffielikeur
4        eieren





Boter en chocolade smelten.
Droge stoffen mengen. Natte ingrediënten met de staafmixer op roeren en door de droge stoffen mengen.Boter/chocolade door het beslag spatelen. In vormpjes doen en afbakken op 160° c. ongeveer 9 min.

Presentatie:
Leg een warm chocoladetaartje op een bord, doe er wat sinaasappelkaramelsaus omheen en schep het ijs erbij. Serveer e.v.t met mint en breekchocolade. Het ijs kan ook in de tuilles gedaan worden.


1 opmerking:

  1. Heerlijk met een banyuls of een Pedro Ximinez van Bodegawijnimport Ben

    BeantwoordenVerwijderen