maandag 24 november 2014

Koken met vrienden

Zondag om 3 uur stonden ze voor de deur, de vrouwen vol met creatieve ideeën en de mannen wat "kat uit de boom kijkerig" maar met voldoende lef en goesting om aan de slag te gaan. De dames gingen met Paula aan het schilderen met zéér verrassende resultaten




Glaasje witte wijn en een hapje zorgde al gauw voor de juiste stemming om een heerlijk 3 gangen menu te maken door de mannen.

Licht gebakken snoekbaars op een bed van biologisch bietjes (beetgaar gekookt) met augurk en rucola sla geserveerd. zachte dressing van appelazijn, mosterd en olijfolie met peper en zout zorgde voor een smakelijk begin.




Daarna zacht gegaarde kalfssucade met rosé gebraden longhaas en krokant gebakken zwezerik met een bospadenstoelensaus, stamppotje van spruitjes en witlof uit de oven. Er werd geconcentreerd gewerkt en het resultaat was er ook naar. Alles goed op smaak, warm en mooi gepresenteerd. Super!

Als dessert Engelse broodpudding, het was zo lekker dat ik ook het recept prijs geef:

Neem 6 vuurvaste kleine ovenschaaltjes (1 persoons), smeer ze in met roomboter, bestrooi ze met kaneel en suiker, steek 2 passende rondjes uit lekker brood en toast dat, leg in elk bakje 1 getoast rondje, schep daar in rum gedrenkte rozijnen in ( 1 uur van tevoren de rozijnen marineren), leg het 2e plakje erop bestrooi met kaneel en suiker en napeer met de rum van de rozijnen ( 1 eetlepel), klop 2 eieren en 2 eidooiers met 3,5 dl slagroom door elkaar en vul de bakjes tot de rand af. Zet in de oven ongeveer 25/30 minuten  bij 150 c.

Maak een zachte sinaasappelkaramelsaus, serveer dit er lauwwarm bij met heerlijk vanille ijs.  

Kijk eens op Gerardskokerij Huiskamerrestaurant !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten